Nyheter seniortruppen

Intervju med Jonas Plyhm (2017-11-26)

1. Välkommen till Jämjö GoIF. Hur kommer det sig att det blev just Jämjö?

– Tusen tack Jeppe.
Jag fick en förfrågan från Jämjö, jag tyckte att det verkade vara ett intressant, utmanande och roligt uppdrag. Med tanke på alla unga spelare på väg upp, samtidigt som man har rutin på en hel del spelare.

2. Tidigare klubbar och moderklubb?

– Som spelare började jag min fotbollsresa i Kulladals FF i Malmö. Har även spelat i Vintrie Ik som idag heter Hyllie IK. Som tränare började jag även där i Kulladals FFs fotbolls skola, följde dessa grabbar från det dom fyllde 5år till dom blev 8år. Där någonstans blev jag pappa till vår förstfödda My och jag slutade som tränare men fortsatte spela själv ett par år. Tog upp tränare biten igen när min son Hugo blev 6år och då i klubben Kvarnby IK Malmö. Vi flyttade till Karlskrona 2011 och om det var 2011 eller 2012 som jag hoppade in i Rödeby AIF som tränare för pojkar födda 02 låter jag vara osagt. Där var jag fram till april 2016, då fick jag frågan av Tobias ”Bullen” Svensson om jag skulle vilja köra andra spade med honom i Rödeby AIFs A-lag, jag tackade ja till det. Närmast kommer jag från FK Karlskrona U17 där jag var tilsammans med Mikael Jönsson, ett fantastiskt roligt och utvecklande år.

3. Ålder?

– Jag är född 1971 dvs 25 år gammal 😉

4. Vad jobbar du med?

– Jag jobbar som elektriker på Tarkett AB i Ronneby

5. Vad är din styrka som tränare?

– Den bör nog andra svara på, men om jag skall säga ett par saker så är det att jag bryr mig mycket om spelarna i laget. Och är väldigt engagerad i spelarna och mitt uppdrag.

6. Favoritlag i fotboll?
 – I Sverige Malmö FF.
I Europa Malmö FF.
I amerikansk fotboll San Francisco 49ers.

7. Vem skulle du ta med dig till en öde ö och varför?

– Min familj och en fotboll, för jag ser det som en livsuppgift att lära min fru spela fotboll 😉

8. Vad är din drömresa?

– Drömresa är svårt, men jag åker gärna tillbaka till Istrien i Kroatien.

9. Vad gör du om 10 år?

– Om 10år hoppas jag att jag utvecklats som fotbollstränare och människa så pass mycket att jag fortfarande kan jobba med fotboll. Och kan bidra med rolig fotboll att både spela och titta på.

Tack för det och återigen hjärtligt välkommen till Jämjö GoIF. Lycka till med säsongen 2018.

cropped-cropped-Jämjö-GoIF-jpeg.jpg
Klara för 2018