Betting på Premier League

En av de vanligaste fotbollsligorna att betta på är ingen mindre än Premier League, inte minst bland oss svenskar. Intressant fakta att tillägga är att Sverige är väldigt högt listade när det gäller vilket land som bettar mest pengar på fotbollen per capita. År 1934 introducerades den engelska fotbollsligan Premier League, och det var tack vare det som gjorde att den numera är den mest tittade fotbollsligan i vårt avlånga land. Sedan 1934 har det varit möjligt för svenskar att betta på engelska fotbollsmatcher, något de tidigare bara har kunnat se ett fåtal tillfällen på tv. I början bettade man i form av stryktipset.

De senaste åren har faktiskt Premier League gått om Champions League i antal visningar då den har blivit rankad som den mest tittade och omtalade fotbollsligan i hela världen. Inte bara att ligan fortsätter leverera bra fotboll, så är det även gynnsamt för spelbolagen i och med att bettingen blir bättre. Ett av de vanligaste sätten att betta i Premier League är långtidsspel, vilket är som det låtar, betting under en längre tid. Där satsas det under hela säsongen, allt ifrån vem som vinner skytteligan och vilket lag som blir slutsegrare till mer specifika frågor som vilket lag som åker ur ligan först eller vilken specifik spelare som blir ”Player of the Year”. När väl säsongen har startat är det ett flertal hemsidor som levererar ett stort utbud på Premier League och varje enskild match. För vardera match finns det två alternativ av betting, antingen livebetting eller pre-game, vilket är som de låter. Livebetting är något du bettar under matchens gång och är oftast enklare då du kan se lagens form och vilka spelare som är i startelvan. Pre-game är oftast lite svårare om det inte är uppenbart vilket lag som kommer vinna, i och med att man lägger sina bett innan matchstart, men ju högre oddset är desto mindre pengar genereras vid eventuell vinst. Det är dessutom vanligt att man bettar på hur många mål vardera lag gör, vad resultatet blir, antal frisparkar per lag samt antal hörnor.

Att betta på Premier League är ingen lek. För att man ska vinna pengar på sin betting bör man vara kunnig inom fotboll, inte minst om just de engelska lagen som deltar. En rekommendation är att man ska ha följt ligan relativt bra tidigare säsonger och göra en del research om vardera lag och spelare innan man börjar betta. Ha koll på de spelare som redan har peakat i sin karriär, de som har nuvarande skador och de som är på väg att blomstra ut. Självklart är det omöjligt att veta helt säkert men ju mer erfarenhet man har desto säkrare bett brukar det bli. Tack vare att ligan är så stor som den är så finns det inget oseriöst spelföretag som säljer betting för Premier League, just för att det är svårt att få tillstånd att betta på den om man inte är ett sofistikerat företag. Självklart finns det fler spelformer än de du läst om ovan, men det är helt beroende från företag till företag vad de har för spelformer. Oftast beror de på hur stora själva bolaget är och hur mycket pengar de har i omsättning.

Premier League, en av de populäraste ligorna

För att vara en av de mest populära ligorna finns det givetvis många anledningar till varför det är så, varav en är att ligan alltid, oavsett spelare eller år, håller högsta standard. Det är just därför svenska fotbollsfans blev så glada när de fick höra nyheten att Premier League kommer börja sändas i Sverige och att man även kan betta på ligan, då det spelades bättre fotboll i Premier League än vad det gjorde i Sveriges ligor. Det är flera av världens främsta fotbollsspelare som har sin hemmaklubb i Premier League, vilket också är en anledning till ligans höga klass. Men man får heller inte glömma att England som land är extremt skickliga på att få fram talanger bland sin befolkning, vilket också medför att ligan har så hög standard.